Sunday, December 25, 2011

kedahsyatan hujung semester dan hujung tahun

assalamualaikum..

lama rasanya xmenjengah blog yang daif ni. hmm..xda benda nk update actually. kehidupan hari2 tetap macam biasa. xda yang special aku rasa. rutin yang sama jer, campus life katakan. ada jugak aktiviti-aktiviti luar kampus aku join (xtermasuk aktiviti berpoya-poya hokeeyy), tp malas pulak nak bercerita, nak bergebang bagai..haaaiihhh! -__-

pejam celik pejam xcelik celik rupanya da habis pon pngajian aku kt uitm yerr..cepat betoi la 2 tahun dgree tu. so, lepas ni time to praktikal. satu lagi masalahnyee..tempat praktikal pon aku xdapat lagi. risau xsudah. even da study week sekarang da bnda lagi nk kna pkir. stress!

paling utama, aku xstart study pon lagi weh. memang cari nahas la. sem akhir ni bhaya sket, kang kantoi memang naya sangat la. apasal aku mlas sangat ni? sesapa yang baek hati tlong la brainwash aku sat. kot kot nanti aku buleh insaf sket. xbanyak, sket pon jadi la..ehee :p

okla, ckup la stakat ni dlu..thun dpan aku update lagi eh? haha..for those yg still sudi jengah blog ni even aku xupdate, i'm so sory..

p/s: kdg2 ada jgk entry emo. tu sbenarnya ekspresi jujur dari jiwa aku. moga Allah permudahkan jalan dan memberi ketenangan dalam jiwaku..aminnn~~

thanks guys for reading. doakan aku berjaya dalam final ^__^

Sunday, November 6, 2011

andai kau bisa mengerti


i walk with everyone..but the truth is i'm alone..

_________________________________________________________

dengan sedikit keyakinan, terus melangkah
bertahan dan terus bertahan
walau esok tidak menjanjikan apa-apa
berbekalkan hati yg cekal cuma
tanpa arah
hilang dalam kebodohan 
sesat di lorong yang gelap
diselubungi kesuraman, hidup dalam kesunyian. 




Wednesday, October 19, 2011

hepi birthday mak!


assalamualikum~


harini 20/10/2011...tarikh yg cantek n ckup bermakna..
hepi birthday utk mak yg ke-46..
terima kasih mak selama ni bersusah payah besarkan kaklong n adik adik..
mak xpenah kenal penat dan sentiasa sabar besarkan kmi adek bradek..
mak bnyk menghadapi dugaan dulu..tapi dlm tempoh tu mak sikit pon xmrungut..
smangat mak jd inspirasi buat kaklong n adek bradek..
xbanyak yg kaklong dpat buat untuk mmbhagiakan mak...
tp selagi kaklong termampu, kaklong akn buat sehabis baek untuk buat mak senyum selalu..

kaklong syg mak sgt! dunia akhirat!
thanks for always standing beside me..
sekali lgi kaklong nk ucapkan HEPI BIRTHDAY MAK!




psstt: sayangilah ibu anda sementara diberi kesempatan ini! ^_^

Monday, August 1, 2011

assalamualaikum :)

sumpah aku suka gler video nih. sgt kelakar okeh dan penuh mesej mesej tersurat. malas nk membebel panjang, layan ajerla eh?



" THE WORLD NEED MORE POSITIVE PEOPLE, PERHAPS THE ONE LIKE YOU"

Sunday, July 31, 2011

salam ramadhan :)



salam ramadhan dear guys. eh, pegi tarawikh x mlm tadi? xpegi rugik tawu! ehee
apa pon marilah kita sama sama panjatkan kesyukuran kehadrat ilahi sebab masih diberi peluang untuk bertemu lagi ramadhan kali ini ^__^
sma smalah kita mempertingkatkan amalan yer. membaiki dan menampung mana yang kurang. moga amalan kita diterima Allah. Insyaallah.....




psstt: hati da tenang sekarang. tutup buku lama, bukak buka baru. ALHAMDULILLAH..... :)

Thursday, July 28, 2011

jumaat yang manis

assalamulaikum..

salam jumaat dear guys~~
hari yang penuh dengan keberkatan, ketenangan dan seribu rahmat dari-Nya..
syukurlah, hari ni kita masih mampu lagi bergelak ketawa, tersenyum gembira dan jauh dari perkara-perkara yang menghibakan. sememangnya berada di samping keluarga tetambah pada hari jumaat yang begitu indah ini adalah sesuatu yang manis. dan masakan pada hari jumaat yang manis adalah manis-manis. lagi manis bilamana menikmati makanan yang manis- manis di tengahari jumaat yang manis smbil mndengar lagu yang manis. lagu yang manis adalah seperti lagu ini:



lagu yang sangat comel. manis rite? semanis pnyanyi nya :)

auummmm~~

assalamualaikum!

tengok title entry konpem da tawu aku nak merepek pasal per kan ? yup! hebbaakk sumaaa! apa lagi kalau bukan pasal skuad harimau malaya kita. td baru je habis perlawanan mesia vs singapore and bnyak la feedback from facebook yang aku tengok pasal kekalahan mesia ni. da yang cakap skuad harimau malaya perlu dirombak lah, da yang ckap defender sangat lemah lah tapiiiiiii khairul fahmi tetap terbaekkk!




                                          incik penjaga gol yang hebat  =)


aku pon bersabaq jugak menengoknya td, dlm hati, "haisshh..bila lah nk gol ni?"  
kemain emosi lagi aku bila mana jaringan gol masih jugak kosong. ini lah mslhnya, lagi aku emosi lagi bnyk mkanan aku sumbat dlm mulut sebagai tanda melepaskan geram..grrrrr

tp finally, rezeki tetap jugak tidak berpihak pada mesia. sob sob sob T__T  air mata mengalir dengan begitu derasnya.... apepon let bygone be bygone. ayuhhh, teruskan mnyokong bola sepak mesia! HIDUP HARIMAU MALAYA! aummmmmm~~ *ngauman harimau dara*






Sunday, July 24, 2011

al0ne~~




assalamualaikum..

makin lama makin jauh.. 
jauh hati..
rasa dihati yang semakin pudar..
ditelan waktu..
suram, kelam, sepi..
andai begitu takdir yg tersurat..
harus redha dan pasrah..
moga pelangi kan muncul tatkala gerimis berhenti.



Monday, July 11, 2011

bahagiaku..sedihku..

assalamualaikum..


hye! sebelom apa apa, tlong jangan gosok gosok mata anda smbil memikirkan yang anda sudah rabun. ohh tidakk!! aku sebenarnya yang berasa dengki tahap tertinggi sehingga memblurkan pic ini dengan harapan muka sendiri tidak dapat dilihat dengan jelas. baek kan aku? eheee

now, aku terasa nak update kan kehidupan aku kat merbok time cuti semester neh.. siryes aku cakap rasa terseksa gila bila duk sini sedangkan kengkawan yang laen sedang enak menikmati cuti kat rumah.. kadang kadang rasa kesepian dihati tapi tak siapa yang taw.. rasa nak menangis tapi xkuar air mata.. apakah?
bila da keja sedikit sebanyak terasa kehidupan pon da mkin laen dari dulu bilamana awal awal pagi aku terpaksa kuatkan hati untuk bgun awal-awal.. kadang kadang bila mengantuk sangat aku hanya mampu bebal dalam hati smbil motivate diri balik untuk mulakan hari dengan ceria. bila da balik keja pulak aku still xboleh menggoyang kaki depan tv smbil melenggak makan kuaci.. aku terpaksa gegas gegas masuk dapur untuk masak pulak.. kadang kadang memang rasa diri sangat superb sebab mampu buat semua ini sedangkan dulu aku jenis yang suka manjakan diri and xmau buat sumthing yang akan buat aku rasa letih.. now, aku da mencabar keupayaan diri sendiri!ohh, well done myra!*smbil tepuk bahu sendiri*
saat dan hari paling indah adalah pada hari khamis tepat pukul 3.30 petang. time ni xtergambar rasa seronoknya sebab buleh balik rumah even cuti hanya 2 hari tapi sangat lah bermakna yok!~~ ^__^

psstt: bulan puasa da xlama dh..urrgghh.. sadis!

Saturday, July 9, 2011



Kuasa gusar kini menggelegak murka;
warna kuning diisytihar racun terbisa.
Diragutnya baju-T segeram tenaga
dan diumum itulah busana bahaya.

Tapi, kita jahit semula perca kain,
menjadikannya panji terindah dan tulen.
Warna kuning yang teramat tenang dan syahdu
kita kembalikan damai ke dalam qalbu.

Kini cahaya mentari mungkin diramas
dan sinar kuningnya juga mungkin dicantas.
Memanglah mereka kini peludah warna
sedang menghimpun lendir kahak sebanyaknya.

Kerana nikmat amat lama berkuasa,
kuasa pun seolah menjadi hartanya.


A Samad Said

Tuesday, July 5, 2011

terhapus kesedihan

perjalanan hidup penuh rona..
senyum yang terukir tanda hati bahagia...
air mata yang mengalir membawa khabar duka..
hati tertanya-tanya dosa apa sehingga ditimpa sengsara...

"seseorang Muslim itu tidak ditimpa sesuatu keletihan,
penyakit, masalah (kebingungan) kesedihan (kerana kehilangan sesuatu)
kesengsaraan dan dukacita sehinggakan  (kepada) duri yang munusuknya (menyakitinya)
kecuali ALLAH menghapuskan (mengampunkan) dengan semua itu daripada dosa-dosanya"
~Hadis Riwayat A-Bukhari~



binalah taman dan syurga di hati agar hati diselimuti kedamaian dan ketenangan.
mulalah memburu siang dengan nama ALLAH dan lena malam berbantalkan kalimat-Nya.
baca AL-QURAN dan terjemahannya, tunaikan solat wajib dan solat hajat, juga pohonlah agar diberikan jalan lurus dalam meniti kehidupan. jadilah seperti mata air yang tidak pernah berhenti melepaskan airnya ke sungai tanpa mengharapkan air itu kembali. jadilah bak mentari yang tidak pernah berhenti memberi cahaya tanpa minta mengharap cahaya itu akan kembali sebagai balasan.



from my heart: knapa dgn hati? knapa da rasa ini?
knapa prlu rasa letih nak jd diri sendiri?
cukup lah! perlu berhenti mengharapkan pelangi..
perjalanan masih jauh. tabahkan hati. langkahkan kaki.
esok masih ada sinarnya....




Sunday, June 26, 2011

first day kerja..what's up ?

assalamualaikum..
hye!!



untuk hari pertama kerja..begini lah keadaannya kawan2..i'm so sleepy..muahaha
tetambah time petang..kentalkan diri jugak untuk bukak mata luas luas..
teruskan segala kerja yang diberi dan menyelesaikannya dengan penuh dedikasi =)
bila dapat kerja, tarik nafas, senyum dan buat dengan ikhlas
overall kerja kt situ xlah berat..aku siap leh goyang goyang kaki sambil bersmbang kencang lagi..
so, aku langsung xda tekanan n enjoy bekerja dgn hepi..ehee


psstt: banyak pengalaman aku kutip harini..thanks tuk suma pekerja yang sangat mesra alam..^__^


Saturday, June 25, 2011

kerja ohh kerja


assalamualaikum..

esok (26hb 6) aku akan start bekerja..oyeaahh~~
so,rasa macam satu permulaan baru dalam hidup *okeh statement agak over* haha
agak nerves la nak start keja ni..almaklumlaa, arini dalam sejarah okeh time cuti aku bkerja smbilan..
entah camna tetiba aku dapat kesedaran untuk tidak terus membina badan shaja di rumah..
rasa nak challenge dri sendiri dengan brgiat aktif dan bersosial dgn msyrakat di luar..adakah perubahan ini disebabkan oleh peningkatan usia ? ermmm..*terus menghadap cermin mencari kedutan di wajah* ohh..xda..lega~~

okeh..berbalik pada soal kerja, percaya x dulu aku pnah bekerja kilang..tp serius! believe me!ini bukan cobaan, ini betol2..tapi aku hanya merasai kemanisan bekerja kilang hanya 4 hari sahaja..dan yang sadisnya aku xsempat nak merasai manisnya mendapat gaji pertama..wuwuw..ini semua disebabkan daya imunisasi yang rendah *ada kaitan ker?* yang mnyebabkan aku trus mangambil kputusan drastik untuk berhenti tanpa ragu-ragu..cuba lah byangkan aku bekerja shift start dari pkul 3 ptg-12 tgh mlm dengan berdiri tanpa duduk walau sesaat *kecuali time rehat* sangat sangat letih..paling menyayat hati jejari runcingku mengalami luka luka akibat terlalu banyak memasukkan logo tanpa henti demi mngejar line yg sedang rancak berjalan..terasa mnyebal di dalam hati..tapi sabau sja lah!! tapiiiiiiiiiiiiiiiii... yang aku suka adalah operator dia baek2 blaka.. bila diorang tgk aku terkial kial mngejar line..suma pakat2 datang mnolong..tmbah2 lg INCIK LIM *hentam sajala..aku xingat nma daa* datang menolong..serius rasa best..mybe sbb muka dia cute...ohh, apakah ? ehee ^__^
.
nak taw x kilang per yg aku keja?


TAAARRRAAA!!!


 
kilang sony okeh? haha

Monday, June 20, 2011

!~always standing beside me~!

My Friend when I think of you.
I think of all that we've been through.
All the times we argue and fight,
I know deep inside that it isn't right.
I, then feel bad and alot of pain.
It feels like I've fallen from the sky like the rain.          
I love you dear friend with all of my heart.
But now that you're gone I've fallen apart.
I'm getting better as the days go by.
I wish sometimes this was all a big lie.
I pray to you every night.
It's like you're my fire, a burning light.
My dear friend, I miss you
I still wonder why you were put in that spot.
I know you're in a place much better than here.
Watching and helping me with all of my fear.
Our friendship my dear friend,
we will have to the end.
Friends til the end is what we will be.
Someday we'll be together,
together you and me.

Thursday, June 16, 2011

syukur =)

assalamualaikum...

alhamdulillah. perkataan pertama meluncur dari bibir tatkala mata menatap slip exam.
fuh! sesuatu diluar jangkaan..terasa seperti bermimipi di siang hari..
sangat bersyukur dengan nikmat yang allah bg..rzeki yang aku dpt melebihi dr usaha sendiri..
tak terucap dengan kata kata untuk menggambarkn perasaan ini...syukur Ya Allah!

buat shabat itu...terima kasih atas nasihat anda,


    • ingt..sebelum awk msok dewan exam,utk jwp soalan2,Allah dah tentukan , dah rezekikan apa result awk nk dpt
    • tawakkal dan redha
    • jika kputusan itu nikmat
    • awk syukur
    • jika ia x baik,ia ujian.maka awk redha dan doa utk diberi pahala atas ujian ini
    • dan mntk Allah gantikan dgn sesuatu yg lbih baik
        • krana itu lah kita sbg hamba. xsmestinya smua kita usaha itu berhasil..mngkin ada sesuatu yg tuhan nnk ajarkan pd kita
        • tp siyesly...
        • awk amalkan doa hasbunallah waniaqmal wakil..ulang2...maksdnya..cukup la bg ku Allah,tempat diserahkan segala urusan ku..
        • sy slalu ingtk diri..bila dpt resul trok ..xmcm kita usahakan..sy pjuk diri..dgn air mata kluar..sy akn ckp"ya Allah..aku redha..aku hamba Mu..sblum aku mula berusaha pon..engkau sudah sediakan apa yg akn aku dpt..,sdangkan Muhammad pon xmampu ubah takdir Abu mutallib yg baginda kasih..krana ia sudah ktentuan Mu..inikn pula aku ..hamba yg kotor.."
        • ~nasihat awk tenangkan hati sy..thanks~~~ ^__^






Saturday, June 11, 2011

air mata wanita



kenapa wanita begitu mudah menangis ?


Allah berfirman:

Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan " 


"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya " 


"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh " 


"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya " 


"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya " 


"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu" 


"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan.  Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan." 


Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya. Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya 

" tempat dimana cinta itu ada."
 

Sunday, May 22, 2011

sabar wahai teman~~

buat MR. M (bukan nama sebenar)

awak mesti taw kan sy tjukan buat siapa..yess!!mmg buat awk..
awk yang terlalu banyak menderita. terlalu banyak berhadapan dengan dugaan..
seriously awk mmg kuat, tabah..kalau sy berada kt tmpat awk blom tntu mampu nak lalui semua ni..
sedangkan dugaan kecik pon kdg2 buat sy lemah..sy kagum ngan semangat awk..
sy bukan penasihat terbaek..tapi sy nak awk bangun..

"nak bahagia kdg2 kita kna bersusah dlu"

kebahagiaan kekadang xda yg dtg bergolek..
kadang kadang kita smpai terpksa menitiskan air mata dlu..
sy pon penah susah. penah nangis. rasa xdiperlukan.
tp sy kuatkan diri jugak sbb allah sentiasa bersama sy..
satu satunya tempat saya mengadu..

awk....

kdg2 allah patahkan smgt kita utk selamatkan jiwa kita..
dia patahkan hati kita utk membuat kita lebih bersemangat...
dia memberi kita sakit supaya kita menjadi lebih kuat..
dia memberi kita kegagalan utk membuat kita rendah diri..
dia menghantar penyakit spaya kita boleh mnjaga dri sendiri..
kdg2 allah mngambil sgala galanya drpd kita spaya kita bleh belajar mnghargai sgala nik mat yg dberi olehnya....  =)


Friday, May 20, 2011

intersesi mood!

assalamualaikum...

sekarang ni adalah musim cuti sem.
tp still jugak kna sedar diri sebabnya tuk sekian klinya aku ambik intersesi..
so, xleh nak rasa enjoy sgt, klas kna pegi jugak even sehari 1 klas shaja. seriously memang menduga!
kekadang bila iron bju pon rsa sangat membazir..membazir letrik! membazir tenaga!
bila tengok kwan2 laen tgh enak di musim cuti ni sedikit kecemburuan timbul!hahha..
tp xper la. kuatkan ati jugak. untuk ksenangan diri jugak kan.
tp yang menjadi mslhnya aku adalah sgt2 tidak bersemangat nak blajaq..
ohh..please help me!!
rugi la kan byar memahal tp blajaq maen maen..haiiishh
kemalasan pergi kau maen jejauh..rajin datang la cepat cepat...really need you!~~~





Thursday, April 21, 2011

dia sudah datangggggg

assalamualaikum...

ahaks..menda yang datang tuh?ce teka..ce teka...kalau betoi hangpa pandai...haha!
bila dia datang...bermula la simptom xlalu makan..ssh ati..cirit birit..xlena tdoq..muntah-muntah...
kerisauan melampau..amnesia...dan seumpanyaa..
haa..kronik bukan?

sebenarnya ni la dikatakan simptom final sudah dekat..
wuuuuuuu...serius guwa nervous beb!
subjek subjek sem ni betoi betoi mau kasi bunuh...errggghhh
mau pingsan hari-hari kena study berat berat, padahal rileks jer study smbil goyang kaki..hee~~
tapi skarang serius tengah lapaq..pesal haa?asal study lapaq..asal lapaq study...
haishh.. kacau... kacau...

oh!ptot la lapar..belom minum susu anlene laa..ahaks..
lupa nak gitau..aku sekarang ni dah da kesedaran minum susu woo..
sayang tulang x?kalau sayang meh reramai kita minum susu!!!
kasi tambah klsium sket..
bru la badan cergas..minda cerdas..hati riang...senyum girang..weee~~



psst: nak bahagia kena susah susah dulu..=)
moga kebahagiaan selalu milik kita..insyaallah  ^__^

Friday, April 15, 2011

assalamualaikum...

taraaa!!blog da brubah wajah. kasi tacap tacap sket..bru ada nafas bru..kan?
da boring kot asek asek tengok menda yg sama jer...
ditambah pulak dengan mood rajen yg tetiba datang...bertungkus lumus benor nak kasi cantek..
cantek ker??ahakkss ^__^






psstt: sekarang ni mud adalah sangat sangat terbaekk..
wat apa ja asek nak senyum..da nek lenguh urat pipi chek...hee~~

Thursday, April 14, 2011

assalamualaikum........

wuu..at last dpat jugak menjenguk blog yg buruks ini..^__^ rindu!

ohh..yaa..today is my last class for this semester..
sunggoh rasa tidak percaya..cepatnya masa berlalu...
so..bla startnya study week...tiap masa harusla buku sentiasa di tngan (konon je la!)
padahal..last last minit bru kelam kabut nk setadi...kn? hahaha

untuk arini jugak..buat pertama klinya dlm semester ni dapat surat cinta..yeeaaayyy
tp surat cinta ni bukan dr pminat ai..
tp dari pak gad! sob..sob... T____T
rekod yg dlunya bersih suci murni da tercalar pon....xsukeeeee
kite budak skema taw! trus rasa diri jahat...hahahaha

*          *          *          *           *

malam ni jiwa rsa damai sesangat..xtawu la sebab per...
mungkin jugak sebab hujan..hujan malam jumaat..
orang kata hujan mlm jumaat ni bagus..ye kan??
so....rugi klu xtadah..
tp.......
skrg ni slamat ker air ujan ek...rsa was2 kan..hmmmmm

tp cemana sekalipon biar kesihatan jd keutamaan..
kalau bole letak kt no yg teratas skali..
jgn rasa sayang nk kuar duit tuk kesihatan sendiri..sunggoh!
sekali da sakit..mnyesal da xguna..

mcam aku sekarang ni...
menderitaa..menderitaa..menderita...
sakit pinggang bukan maen..pehhhh
rasa cm org baru lepas bersalin...
bukan men lmbat bergerak...haisshhh
hopefully, after this..aku dapat la kembali sperti biasa..
suma ni disebabkan aku suka meniarap time study...ahakss ^__^




 psstt: exam fever~~ gud luck sume sume !! 

Wednesday, March 30, 2011

sayang hari ini!pulstop!

assalamualaikum..

rasa nk snyum jer spanjang arini...boleh?
bkan per..sikit demi sikit bebanan yg maha berat tu da kian kurang..
minggu ni boleh diklasifikasikan sbgai mggu yang sangat sangat sibuk...
makanya ruang utk diri sendiri memang totally xda..
tidur pon agak agak ckup syarat..
memang agak kejam pada dri sendiri..huh~~

untuk arini jugak aku dengan bangganya telah melanggar disiplin uitm...pehh!!
rasa seronok berbaloi baloi la bila dapat meloloskan diri dari di tahan pak gad..
tapi kerja terkutuk ini dilakukan untuk sebab yang baik...so,xyah menyampah sgt..haha
mana taknya..ptg kena present,preparation hancus lagi..cuak wehhh
so, dengan tekad dan keazaman yg jitu..kami berempat pulang tanpa rasa bersalahnya even time tuh tgh brlangsung acara gilang gemilang di uitm..(mintak maaf prof. sahol..kami jnji xbuat lagik!)

untuk presentation time ptg tuh..aku xtaw nk komen macam mna..
dan aku jugak xtaw aku ptot hepi ker sedih..
sbbnya group kami perform xsetanding ngan group2 laen pon...agak tercorot di situ..
tapi yang memeranjatkan marks yang kami dpat adlah agk setanding dgn mereka mereka..
mungkin ini jugak yg dikatakan rezeki...ya dak???heee..^__^
so, fokus utama sekarang adalah repot...
kali ni harus! mesti! wajib! wat yang terbaik tuk repot..no mistake mistake okeh!


so, kengkawan wish me gud luck eh?
pray the best for me, then i will luv u..hahahahakkkkk

Saturday, March 26, 2011

hujung minggu~~

assalamualaikum....

asal saja nak menghampiri hari jumaat..aku da menjerit jerit kesukaan..wahhhh
sebabnya aku sangat sangat bahagia bila cuti...
rasa boleh lari kejap dari kesibukan hidup as a student..time nih la aku da masa tuk diri sendiri..
means that aku boleh cukupkan jam tidur yg sepatutnya...wahaha..
okeh..sebagai anak gadis yang masih single xbersuami..aku memang suka bangun lewat time cuti..
pengakuan ini adalah sangat sangat ikhlas dari tuan punya blog ini..^__^

ok..ari jumaat aku baru baru ni xterisi sangat laa..
asal plan adalah pegi ke penang...
but bila suma pakat bgn lewat plan terpaksa di cancel beb!
pastu baru nak nyesal nyesal xbangun awal..huh!mencikk!!
makanyaaa...telah berpikir panjang panjangan plan terbaru telah dicipta...
masing masing da stuju nak makan tengah hari kt luarr..
tp disebabkan berlaku sedikit pembaziran waktu..makan tengah hari kami telah lajak hampir ke pukul 5 ptg
walopon begitu tetap rasa puas sbb makan yg dipesan mmg sgt2 mengikut piawaian citarasa..terbaaeekkk~~

setelah makan...ke cs la pulakkk..
niat asal mahu men boling...but tetiba bertukar jd aktiviti bersooopinnngg pulokkk...adehh
diringkaskan ceritaa...setelah memasing puas menapak kesana kemari..pulang la kami dengan perasaan ceria..
sesampai ja di rumah..aktiviti bermekap pulak berjlan dengan jayanyaaaa..
memang happening lah! xingat langsung pasal test ker...assgment ker..suma amnesia jap..hihi

utuk ari sabtu pulak...xwat pa2..juz wat assgment ajer...
masa sekarang pulak cepat jer berjalan..
sedar sedar..eh..da petang rupanyaaaa..
perlu gerak balek umah sbb nak amik road tax tp ujan lebat pulakkkssss..wuwuwuwuw
serius bila ujan ujan lebat cmneh...perasaan jd sayu..
tingat kt umah..:(  urrgggggg!!!

Tuesday, March 22, 2011

test + assignment mood!

assalamulaikum w.b.t

hye followers..hye silent readers...hye stalkers..
bertemu kembali di lapang sasar yang indah ini...:)
hari yg penuh ceria rite?
no more kisah sedih..no more hati pedih...
barang yang lepas jangan dikenang kenang..
kalau mengenang jugak nangis la kau sorang sorang..hahaha

so...mood sekarang adalah mood test n assigment!
aku sekarang menjadi sangat kental...
berjaga malam smpai ke pagi..
pagi pagi pulak bangun awal...
peehhhh!!gigih berusaha tangga kejayaan..
pa la sangat nk berkira dengan diri sendiri bab study kan..
dah nmanya student...
bukan nak buleh enjoy slalu slalu...

sekarang ni masa terasa sangat berharga woo..
bla da jer klas cancel..yes2!!ada msa terluang..
mksd disni mksd terluang utk wat assgmnt and study okeh!(*pikiran haruss +ve)
walau terkadang agak tersasar dari matlamat utama..
almklmla kan..cuaca sekarang hujan jer petang petang..
memang mengundang...hahah..tdoq tdoq tdoq..uurrgghh~~ -____-


~hopefully.. kaki ini masih melangkah kearah jalan yang betol...ya allah..redhailah perjalanan hidup hambamu ini~~


Sunday, March 20, 2011

my friend is like my guardian angel~~

talam dua muka??ohh!not gud..not gud...
kita kalau nak berkawan..hati mau ikhlas yok!
maksdnya disini kawan tnpa bermotif....
kalau stakat kawan sekadar nak tumpang glamer..tumpang senang..tumpang tanya?
oppss..lebih baek la idak berkawan..
kerana apa?
sbb kau berkawan adalah semata mata untuk kpentingan sendiri..
makanyaaaaaa...kau ibarat kawan diangin lalu...
kau datang kejap jerr..pastu kau blaaaaaaahhh

xharus begitu laa....
kan orang kata..idop ni ibarat roda..
kejap atas..pastu tup2 bawah balik..
so, kawan sangat diperlukan time kita kt bwah tuu..
bayangkan kau sengsorang melalui ari derita kau..
xsesapa peduli..rsa cm nk mati x??haha
xpayah nk tggu time da prob laa..
time kau kesunyian pon da rasa nk menjerit kalau xdak kawan kan...
jiwa rasa menendang nendang tanda protes..kan??

oleh itu...
hargailah kengkawan yo!
sbb kat kawan2 la tempat nak ngadu nasib..nak berhutang...nak melepas tension
bak kata pepatah..kawan lama ibarat emas..kawan baru ibarat perak..
(*entah betol ke idak pepatah aku*)