Sunday, June 26, 2011

first day kerja..what's up ?

assalamualaikum..
hye!!



untuk hari pertama kerja..begini lah keadaannya kawan2..i'm so sleepy..muahaha
tetambah time petang..kentalkan diri jugak untuk bukak mata luas luas..
teruskan segala kerja yang diberi dan menyelesaikannya dengan penuh dedikasi =)
bila dapat kerja, tarik nafas, senyum dan buat dengan ikhlas
overall kerja kt situ xlah berat..aku siap leh goyang goyang kaki sambil bersmbang kencang lagi..
so, aku langsung xda tekanan n enjoy bekerja dgn hepi..ehee


psstt: banyak pengalaman aku kutip harini..thanks tuk suma pekerja yang sangat mesra alam..^__^


Saturday, June 25, 2011

kerja ohh kerja


assalamualaikum..

esok (26hb 6) aku akan start bekerja..oyeaahh~~
so,rasa macam satu permulaan baru dalam hidup *okeh statement agak over* haha
agak nerves la nak start keja ni..almaklumlaa, arini dalam sejarah okeh time cuti aku bkerja smbilan..
entah camna tetiba aku dapat kesedaran untuk tidak terus membina badan shaja di rumah..
rasa nak challenge dri sendiri dengan brgiat aktif dan bersosial dgn msyrakat di luar..adakah perubahan ini disebabkan oleh peningkatan usia ? ermmm..*terus menghadap cermin mencari kedutan di wajah* ohh..xda..lega~~

okeh..berbalik pada soal kerja, percaya x dulu aku pnah bekerja kilang..tp serius! believe me!ini bukan cobaan, ini betol2..tapi aku hanya merasai kemanisan bekerja kilang hanya 4 hari sahaja..dan yang sadisnya aku xsempat nak merasai manisnya mendapat gaji pertama..wuwuw..ini semua disebabkan daya imunisasi yang rendah *ada kaitan ker?* yang mnyebabkan aku trus mangambil kputusan drastik untuk berhenti tanpa ragu-ragu..cuba lah byangkan aku bekerja shift start dari pkul 3 ptg-12 tgh mlm dengan berdiri tanpa duduk walau sesaat *kecuali time rehat* sangat sangat letih..paling menyayat hati jejari runcingku mengalami luka luka akibat terlalu banyak memasukkan logo tanpa henti demi mngejar line yg sedang rancak berjalan..terasa mnyebal di dalam hati..tapi sabau sja lah!! tapiiiiiiiiiiiiiiiii... yang aku suka adalah operator dia baek2 blaka.. bila diorang tgk aku terkial kial mngejar line..suma pakat2 datang mnolong..tmbah2 lg INCIK LIM *hentam sajala..aku xingat nma daa* datang menolong..serius rasa best..mybe sbb muka dia cute...ohh, apakah ? ehee ^__^
.
nak taw x kilang per yg aku keja?


TAAARRRAAA!!!


 
kilang sony okeh? haha

Monday, June 20, 2011

!~always standing beside me~!

My Friend when I think of you.
I think of all that we've been through.
All the times we argue and fight,
I know deep inside that it isn't right.
I, then feel bad and alot of pain.
It feels like I've fallen from the sky like the rain.          
I love you dear friend with all of my heart.
But now that you're gone I've fallen apart.
I'm getting better as the days go by.
I wish sometimes this was all a big lie.
I pray to you every night.
It's like you're my fire, a burning light.
My dear friend, I miss you
I still wonder why you were put in that spot.
I know you're in a place much better than here.
Watching and helping me with all of my fear.
Our friendship my dear friend,
we will have to the end.
Friends til the end is what we will be.
Someday we'll be together,
together you and me.

Thursday, June 16, 2011

syukur =)

assalamualaikum...

alhamdulillah. perkataan pertama meluncur dari bibir tatkala mata menatap slip exam.
fuh! sesuatu diluar jangkaan..terasa seperti bermimipi di siang hari..
sangat bersyukur dengan nikmat yang allah bg..rzeki yang aku dpt melebihi dr usaha sendiri..
tak terucap dengan kata kata untuk menggambarkn perasaan ini...syukur Ya Allah!

buat shabat itu...terima kasih atas nasihat anda,


    • ingt..sebelum awk msok dewan exam,utk jwp soalan2,Allah dah tentukan , dah rezekikan apa result awk nk dpt
    • tawakkal dan redha
    • jika kputusan itu nikmat
    • awk syukur
    • jika ia x baik,ia ujian.maka awk redha dan doa utk diberi pahala atas ujian ini
    • dan mntk Allah gantikan dgn sesuatu yg lbih baik
        • krana itu lah kita sbg hamba. xsmestinya smua kita usaha itu berhasil..mngkin ada sesuatu yg tuhan nnk ajarkan pd kita
        • tp siyesly...
        • awk amalkan doa hasbunallah waniaqmal wakil..ulang2...maksdnya..cukup la bg ku Allah,tempat diserahkan segala urusan ku..
        • sy slalu ingtk diri..bila dpt resul trok ..xmcm kita usahakan..sy pjuk diri..dgn air mata kluar..sy akn ckp"ya Allah..aku redha..aku hamba Mu..sblum aku mula berusaha pon..engkau sudah sediakan apa yg akn aku dpt..,sdangkan Muhammad pon xmampu ubah takdir Abu mutallib yg baginda kasih..krana ia sudah ktentuan Mu..inikn pula aku ..hamba yg kotor.."
        • ~nasihat awk tenangkan hati sy..thanks~~~ ^__^






Saturday, June 11, 2011

air mata wanita



kenapa wanita begitu mudah menangis ?


Allah berfirman:

Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa. Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia; namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan " 


"Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang seringkali datang dari anak-anaknya " 


"Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh " 


"Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya " 


"Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya " 


"Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada disisi suaminya tanpa ragu" 


"Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk dititiskan.  Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan bilapun ia perlukan." 


Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, susuk yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya. Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya, kerana itulah pintu hatinya 

" tempat dimana cinta itu ada."