Wednesday, March 30, 2011

sayang hari ini!pulstop!

assalamualaikum..

rasa nk snyum jer spanjang arini...boleh?
bkan per..sikit demi sikit bebanan yg maha berat tu da kian kurang..
minggu ni boleh diklasifikasikan sbgai mggu yang sangat sangat sibuk...
makanya ruang utk diri sendiri memang totally xda..
tidur pon agak agak ckup syarat..
memang agak kejam pada dri sendiri..huh~~

untuk arini jugak aku dengan bangganya telah melanggar disiplin uitm...pehh!!
rasa seronok berbaloi baloi la bila dapat meloloskan diri dari di tahan pak gad..
tapi kerja terkutuk ini dilakukan untuk sebab yang baik...so,xyah menyampah sgt..haha
mana taknya..ptg kena present,preparation hancus lagi..cuak wehhh
so, dengan tekad dan keazaman yg jitu..kami berempat pulang tanpa rasa bersalahnya even time tuh tgh brlangsung acara gilang gemilang di uitm..(mintak maaf prof. sahol..kami jnji xbuat lagik!)

untuk presentation time ptg tuh..aku xtaw nk komen macam mna..
dan aku jugak xtaw aku ptot hepi ker sedih..
sbbnya group kami perform xsetanding ngan group2 laen pon...agak tercorot di situ..
tapi yang memeranjatkan marks yang kami dpat adlah agk setanding dgn mereka mereka..
mungkin ini jugak yg dikatakan rezeki...ya dak???heee..^__^
so, fokus utama sekarang adalah repot...
kali ni harus! mesti! wajib! wat yang terbaik tuk repot..no mistake mistake okeh!


so, kengkawan wish me gud luck eh?
pray the best for me, then i will luv u..hahahahakkkkk

Saturday, March 26, 2011

hujung minggu~~

assalamualaikum....

asal saja nak menghampiri hari jumaat..aku da menjerit jerit kesukaan..wahhhh
sebabnya aku sangat sangat bahagia bila cuti...
rasa boleh lari kejap dari kesibukan hidup as a student..time nih la aku da masa tuk diri sendiri..
means that aku boleh cukupkan jam tidur yg sepatutnya...wahaha..
okeh..sebagai anak gadis yang masih single xbersuami..aku memang suka bangun lewat time cuti..
pengakuan ini adalah sangat sangat ikhlas dari tuan punya blog ini..^__^

ok..ari jumaat aku baru baru ni xterisi sangat laa..
asal plan adalah pegi ke penang...
but bila suma pakat bgn lewat plan terpaksa di cancel beb!
pastu baru nak nyesal nyesal xbangun awal..huh!mencikk!!
makanyaaa...telah berpikir panjang panjangan plan terbaru telah dicipta...
masing masing da stuju nak makan tengah hari kt luarr..
tp disebabkan berlaku sedikit pembaziran waktu..makan tengah hari kami telah lajak hampir ke pukul 5 ptg
walopon begitu tetap rasa puas sbb makan yg dipesan mmg sgt2 mengikut piawaian citarasa..terbaaeekkk~~

setelah makan...ke cs la pulakkk..
niat asal mahu men boling...but tetiba bertukar jd aktiviti bersooopinnngg pulokkk...adehh
diringkaskan ceritaa...setelah memasing puas menapak kesana kemari..pulang la kami dengan perasaan ceria..
sesampai ja di rumah..aktiviti bermekap pulak berjlan dengan jayanyaaaa..
memang happening lah! xingat langsung pasal test ker...assgment ker..suma amnesia jap..hihi

utuk ari sabtu pulak...xwat pa2..juz wat assgment ajer...
masa sekarang pulak cepat jer berjalan..
sedar sedar..eh..da petang rupanyaaaa..
perlu gerak balek umah sbb nak amik road tax tp ujan lebat pulakkkssss..wuwuwuwuw
serius bila ujan ujan lebat cmneh...perasaan jd sayu..
tingat kt umah..:(  urrgggggg!!!

Tuesday, March 22, 2011

test + assignment mood!

assalamulaikum w.b.t

hye followers..hye silent readers...hye stalkers..
bertemu kembali di lapang sasar yang indah ini...:)
hari yg penuh ceria rite?
no more kisah sedih..no more hati pedih...
barang yang lepas jangan dikenang kenang..
kalau mengenang jugak nangis la kau sorang sorang..hahaha

so...mood sekarang adalah mood test n assigment!
aku sekarang menjadi sangat kental...
berjaga malam smpai ke pagi..
pagi pagi pulak bangun awal...
peehhhh!!gigih berusaha tangga kejayaan..
pa la sangat nk berkira dengan diri sendiri bab study kan..
dah nmanya student...
bukan nak buleh enjoy slalu slalu...

sekarang ni masa terasa sangat berharga woo..
bla da jer klas cancel..yes2!!ada msa terluang..
mksd disni mksd terluang utk wat assgmnt and study okeh!(*pikiran haruss +ve)
walau terkadang agak tersasar dari matlamat utama..
almklmla kan..cuaca sekarang hujan jer petang petang..
memang mengundang...hahah..tdoq tdoq tdoq..uurrgghh~~ -____-


~hopefully.. kaki ini masih melangkah kearah jalan yang betol...ya allah..redhailah perjalanan hidup hambamu ini~~


Sunday, March 20, 2011

my friend is like my guardian angel~~

talam dua muka??ohh!not gud..not gud...
kita kalau nak berkawan..hati mau ikhlas yok!
maksdnya disini kawan tnpa bermotif....
kalau stakat kawan sekadar nak tumpang glamer..tumpang senang..tumpang tanya?
oppss..lebih baek la idak berkawan..
kerana apa?
sbb kau berkawan adalah semata mata untuk kpentingan sendiri..
makanyaaaaaa...kau ibarat kawan diangin lalu...
kau datang kejap jerr..pastu kau blaaaaaaahhh

xharus begitu laa....
kan orang kata..idop ni ibarat roda..
kejap atas..pastu tup2 bawah balik..
so, kawan sangat diperlukan time kita kt bwah tuu..
bayangkan kau sengsorang melalui ari derita kau..
xsesapa peduli..rsa cm nk mati x??haha
xpayah nk tggu time da prob laa..
time kau kesunyian pon da rasa nk menjerit kalau xdak kawan kan...
jiwa rasa menendang nendang tanda protes..kan??

oleh itu...
hargailah kengkawan yo!
sbb kat kawan2 la tempat nak ngadu nasib..nak berhutang...nak melepas tension
bak kata pepatah..kawan lama ibarat emas..kawan baru ibarat perak..
(*entah betol ke idak pepatah aku*)









Saturday, March 19, 2011

study mud!!

adehh..msa sekarang tersangat la pantas..
sedar sedar nah amik dekat kol 1 da pon...
padahal belambak lagi kot nak abehkan chapter...
aduiii..padan muka!yeeaayyy...
suma tdoq dah..berjaga la kau sorang sorang di situ...uwuwuw -___-
bencik ar cmnih!tension taw!
rsa dengki ja tengok org dok tidoq sedap..siap berdengkur lg..saja ar tuh!
pepagi camni study sangat sangat la mendugaa..
ohh hatii..kau sabar ja laa..
ohh mata...bertahanlaaaa! pleaseee demi tuanmu ini..

okeh! mud baru! smangat bru! jommmm setadiiiiiii!!!!




Friday, March 18, 2011

-untitled-

assalamualaikum....

no one perfect! i admit!
setiap manusia da kurang dan lebihnyaaa...
so, bila frust xdapat buat ssuatu dgn baek..jgn kecewa!
jgn cuba nak bndingkan diri dgn org laen..
kita da cuba yang terbaek..
so, insyaallah..yang terbaek jugak kita akan dapat..
rezeki memasing...mgkin kt sini kit rugi sket..kat sana kita untung lak..
sooo...xpyah la nak bersedih bagai...
bila sekali give up..motivasi diri balik...
sebab setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya~~^__^


past is past. sekali melangkah ke depan xpayah nak menoleh lagi!


Monday, March 7, 2011

terlalu canggih sampai..........................

assalamualaikum....

memang la zaman sekarang suma canggih canggih...
nk buat per pon da jdik mudah..
tp kalau da telalu canggih smpai mnyusahkan...cmna plak??
mmang rsa rimass sgt2 la kan...
da la ltak surau ngan toilet jauh sebatu...
da smpai surau terpaksa lari2 ke sna pegi toilet lak..penat~~
sampai sampai toilet plak terbuntang bjik mta kepelikan...
eh2..mna paip ah??check suma blik pon cmtu..aishh!!
last2 bru taw yang sluran air dia utk cuci dblakang toilet bowl..
pergghh..gila menyusahkan!!sumpah xtipu!!
lpas abes msing masing kuar..suma pakat bedal gelak..
nahh...nk moden sgt kan..mnyusahkan org balik ada laa...huh!!!~~T____T

rimass

haish!xtaw la awat rasa rimas malam ni..
dengan line berokband yang ngok ngek...
cuba la pntas sket..ni x..macam kura kura ajer thap kepantasan..
mula ar nak baran neh..arrgghh!!sabaq ja laaa!!
tengah tengah melayan emosi yg xbpa stabil
tetiba dikejutkan dgn persoalan..'me siap xlg??'
alamakk..matikk!!serius terlupaa~~
nsib da yg tnyakan...heeee..toche2
esok la buat...sekarang da lewat...
mud da terbang melayang layang..^___^

Tuesday, March 1, 2011

i'm an ordinary girl....

assalamualaikum...

dalam tempoh ni sedikit sebanyak aku da banyak blajar tntang perhubungan sesama manusia..
arini mungkin kita berkawan baek..tp xmustahil esok lusa kita menjadi musuh...
sememangnya aku mngaku terkadang kekhilafan itu datang dri diri sendiri...
aku perlukan seseorang..yang mampu mnegur dikala aku salah...
dan mampu memberikan kemaafan andainya aku ada berbuat salah...
aku xperlukan pujian setinggi gunung...ckuplah kalau mampu mnggembirakan ku...
saat aku jatuh...tlonglah bangunkan aku...
saat aku sedih...tolonglah pinjamkan bahu untukku bersandar...
saat aku lemah..tolonglah pimpin tanganku....
seriously,aku sngat2 menghargai ikatan persahabatan...
semua sahabatku adalah saudaraku...~~