Monday, November 12, 2012

save the date


assalamualaikum ^^

10/11/12

date yang sangat nice kan. pada date tu jugak genaplah dahku berumur 23 tahun. wehuu! seronok maa.
even tak celebrate, even takda hadiah. totap dahku tidak kisah.
for those yang wish dlm facebook mahupun hantar sms, terima kasih eh?
ingatan kalian sangatlah dahku hargai. sobsss.



perempuan yang berumur 23 tahun iteww. 


thanks mak, ayah. banyak sangat pengorbanan selama 23 tahun ini. 
already 23 and i'm still single. tapi dah ckup bahagia dengan apa yang ada. :)




Tuesday, November 6, 2012

assalamualaikum^^

orang ada blog. kau pon nak ada blog. tapi malas update. nak jadi apa? hewhewhew
(ditujukan khassss buat aku) -___-

blog aku adalah blog tak berilmiah dan syok sendiri. yes, i admit it! haha
otak aku semacam tepu kalau nak hapdet benda benda ilmiah ni.

dan ntah kenapa tetiba tangan aku semacam gedik nak bukak blog ni. dh alang alang masuk kita hapdet lah kan. nak ceghita pasal current life pon, tak menarik. well, hidup terumbang ambing memang ceni. bosan bosan tapi berSYUKUR. nampak tak aku sengaja capslock kan syukur tu? sebabnya walaupon hidup aku ibarat sampan yang tiada kemudi, namun aku bahagia. ada Allah penunjuk jalan. family dan kengkawan yang sudi support and genggam tangan aku bila aku jatuh gedebukbukbuk. bukankah ini satu kebahagian hakiki?
so, please appreciate every single thing around us! jangan mengada rasa dunia ni tak adil. boleh?

ok dah. hapdet buat syarat cukop. time to zzz.
mooaahh. flying kick  kiss sebelom tidoq! babai







Sunday, November 4, 2012

edisi november.entri serius dan bermotivasi

assalamualaikum^^

babai oktober. hye hye november. please be nice yah! (kelipkelipmata)

ohh baru sedar rupanya dah 5 bulan abes blajar. takda yang berubah. sikit pon tak. hidup masih terumbang ambing. baru sedar diri. susah rupanya nak cari keja ni. dulu ingat semakin banyak hantar resume, semakin tinggi peluang dapat kerja. ceitt, hipotesis tidak mengena.

kadang kadang memang ada rasa give up jugak. knapa la susah sgt ni? xkena tang mana ni?
sangat stress bila sedara mara dah mula dok bertanya. satu perasaan rendah diri datang. aku xbagus ker? teruk sangat kah aku?

rezeki itu rahsia Allah. aku sendiri tertanya dimana kah aku pada 10 tahun akan datang. untuk itu, aku selalu mempositifkan diri sendiri. sabarkan hati sendiri. cuba untuk redha dengan satu persatu jalan hidup yang aku lalui. perancangan Allah adalah yang sebaik baik.

pada yang senasib dengan aku, sbarlah! hidup memang nampak mudah. tapi laluannya kadang kadang berduri. untuk sampai ke penghujung dengan berjaya hati kena kuat, tabah, kental.

last but not least, jangan memasang angan angan teralu tinggi. takot bila xkesampaian, terjatuh, memang sakit sangat. sakit diluar boleh diubat. di hati? meranalah diri.


- Prof Dr. Amiera-
(pakar motivasi merawat hati)