Monday, January 30, 2012

someone like you


Never mind, I'll find someone like you
I wish nothing but the best for you too
Don't forget me, I beg
I remember you said
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead
Sometimes it lasts in love but sometimes it hurts instead 

assalamualaikum ^^

untuk makluman semua *bajet nak buat announcement* tempat prktikal aku da brtukar. last last minit dapat offer dari bank rakyat. actually, aku da xmengharap apa apa pon dari bank rakyat ni. rezeki agaknya kan. bukak emel tup tup eh, dari jabatan pentadbiran latihan? trus hati berdebar debar..kehkehkeh

emel yang telah mengubah segalanya..heuheu



tarikh lapor diri aku adalah 2 Feb. so, pada ketika ni aku memanglah tersangat nervous melampau. sehinggakan menaip entry ini pon terasa menggigil jari jemari. *okeh, sangat over nervousnya*

macam macam benda sebenarnya aku terpikir. kadang-kadang rasa xkonfident mampu ke tak nak wat kerja ni. sebelum ni hanya blajar teori part je kan. tu pon time exam ja yang sibok menghafalnya, lepas dari tu trus out..haha.

 actually, pada mulanya aku rasa mcam nak lepaskan ja tawaran ni. tapi ayah n mak aku kemain menentangnya,siap cakap,

 " kaklong penat penat belajaq pasal bank 5 tahun takkan takmau nak keja dengan bank? time ni la nak cari pengalaman. tak payah nak kira dengan kawan, bila nak mntak keja nanti pon sorang sorang jugak. ayah tak setuju camna pon p jugak bank rakyat"

tudiaa..ini baru kuasa veto yang sebenarnya okeh. tapi, ada benarnya jugak kan. setelah difikir fikir, smpai bila aku nak ikut perasaan takot ni. takmau ambik risiko. semua nak mudah, nak selesa. memang takkan kemana nanti. cabaran ada dimana-mana, kesungguhan dan ketabahan tu yang paling penting, kan?

untuk mengembalikan keyakinan yang turun naek ni, meh renungkan bersama mutiara kata ini..

Kepedihan dalam mencapai cita-cita adalah nikmat,
keletihan dalam mewujudkan obsesi adalah ketenangan,
peluh kerana kerja adalah pewangi,
dan pujian yang baek adalah wewangian yang semerbak.


be cool. be happy. insyaallah everything will be ok. terima kasih meluangkan masa ^__^



Monday, January 9, 2012

ya! ini khabar gembira

assalamualaikum.



legaaa..finally i got the practical placement. heh! kemain susah benar nak dapatkan tempat. suma tempat macam sangat limit. so, pagi tadi bilamana PERKESO call and bagitau yang dia setuju nak ambik aku as practical student, terasa sangat sangat sangatlah lega. happy?excited? xsangat ponn.. sbabnya bagi aku asal ada  jer dari xda..kekeke ;P

so, xsampai sbulan pon dari sekarang aku kan start praktikal. rasa macam xpecaya da nak habis blajar rpanya -__-  cepat betol msa bejalan, ehh..tak tak, msa da berlari sekarang. jadiknya, lepas ni kenalah prepair diri sendiri agar lebih bermatlamat..hikhik. padahal azam tahun baru 2012 pon tak list lagi. ehh, jap jap..setahu aku, setiap tahun aku mana da azam, klu ada pon xpnahnya nak tertunai, kekeke..canner tu?

pada kekawan uitm bib part 5 yang tak dapat lagi tu, nasihatku untuk kamu kamu, sila teruskan usaha ya? hantar dan terus hantar permohonan lagi. esok lusa ada la tu. kalau xdak jugak sila la buat praktikal anda di rumah sja, heh! :p



psst: dear friends, plez pray for me for my last paper on this 16th january ya? PEACE YAWW ^__^